XBimmers.com | BMW X6 Forum X5 Forum
 
TireRack





Go Back   XBimmers.com | BMW X6 Forum X5 Forum > BMW X6 Forums > General BMW X6 and X6M Forum

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-16-2012, 01:49 AM   #23
uwinlol
Registered
 
Drives: X6M
Join Date: Jun 2012
Location: malaysia

Posts: 4
iTrader: (0)

ok my bmw x6m today need to go service to see what is the problem is engine fault reduced power
uwinlol is offline  
0
Reply With Quote
      06-16-2012, 01:51 AM   #24
Biff Grissel
killinit.com
 
Biff Grissel's Avatar
 
Drives: fun
Join Date: Dec 2011
Location: west coast

Posts: 509
iTrader: (0)

I had same thing and usually it's due to some faulty hoses that heat up and trigger that sensor due to vacuum leak in the system. BMW has an upgraded hose kit that ur dealer can install if this happens to u. Have them do a smoke test when u take it in.
Biff Grissel is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-12-2012, 05:17 AM   #25
Dave Xdrive50i
Registered
 
Drives: BMW X6 5.0 TT
Join Date: Jul 2012
Location: Kuwait

Posts: 2
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by edooo View Post
hey guys.

i have X6M,but i have warning in yellow,sth like this- Engine fault,reduced power,full engine power not longer availible,drive moderately,you can continue journey ,have the problem checked by the nearest BMW Service.

did you experience something like this ?

what do you think i should do?when i turn off the car and then start it it doesnt appear,but only sometimes when i acclerate hard
i have the same problem and don't have a clue what to do
HELP
Dave Xdrive50i is offline   Kuwait
0
Reply With Quote
      03-28-2013, 08:08 AM   #26
CrMcC
Registered
 
Drives: BMW X6
Join Date: Mar 2013
Location: Perth Western Australia

Posts: 3
iTrader: (0)

X6 engine fault warning light

Had my X6 35i in for 5th time for "engine Fault" ...State dealer started with replacement of Vacuum hose, then box of hoses, then refit hose which fell off (so they say) then pressure regulator, then $600 part not sure what, finally they checked fuel pressure and replaced fuel pump.
By the 4th visit I am getting annoyed ,,,spent $1100 on parts not necessary so BMW did the pump free which they costed at $1000. So $2000, about 4 weeks in and out of BMW 5 times, 2 weeks off road and its the pump. Not impressed with mechanics in Perth or their weegie board. Just put my money down on an Audi A6 Allroad, simply because BMW cant diagnose a problem with their vehicles...and they are the experts in WA

PS..Engine fault light came on under moderate acceleration/load..........seems to be fixed now with new pump but not willing to take any more chances with other problems which are likely to arise on 77,000 km vehicle which I have owned since new and maintained 100%...History is 2 break downs/ tows, HP fuel pump 10,000km ..brake auto hold failure and brakes seized at 65,000km and now LP fuel pump at 77,000km.

PS injectors done under BMW recall about 60,000km

Last edited by CrMcC; 04-10-2013 at 02:54 AM.
CrMcC is offline  
0
Reply With Quote
      04-10-2013, 02:52 AM   #27
CrMcC
Registered
 
Drives: BMW X6
Join Date: Mar 2013
Location: Perth Western Australia

Posts: 3
iTrader: (0)

X6 engine fault

light came on 2 days after fuel pump replaced. Not prepared to send to BMW workshop for 6th time so asked for return of $1100 which was granted
Sold car and got an A6.........is Audi A6 Allroad any better ???? I hope so
CrMcC is offline  
0
Reply With Quote
      04-10-2013, 03:07 PM   #28
Leofrackles
New Member
 
Drives: X6
Join Date: Jul 2012
Location: Miami

Posts: 7
iTrader: (0)

I have had that problem all they did was change my spark plug an my truck drives like new now
Leofrackles is offline  
0
Reply With Quote
      04-19-2013, 08:16 AM   #29
CrMcC
Registered
 
Drives: BMW X6
Join Date: Mar 2013
Location: Perth Western Australia

Posts: 3
iTrader: (0)

Perhaps the BMW guys in Miami are smarter then the boys in Perth....would have been a cheap fix if they had changed the plugs and got it right first time
CrMcC is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:26 AM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST