XBimmers.com | BMW X6 Forum X5 Forum
 
TireRack





Go Back   XBimmers.com | BMW X6 Forum X5 Forum > BMW X5 Forums > General BMW X5 (E70) and X5M Forum (2006-2013)

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-25-2011, 09:04 PM   #1
Bimmer7426
New Member
1
Rep
25
Posts

Drives: 2011 M3 Sedan
Join Date: Feb 2011
Location: NC

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3 Sedan  [0.00]
1996 318ti  [0.00]
Question Any know issues/problems with X5d/335d with JBD.

Hi Guys,

I know I have asked about this before but I was wondering if any one had/knew or heard, any know issues with JBD on X5d or 335d. I am thinking about getting one for my 2011 X5d but scared to get one obvious reason. I just donít want any issues with my transmission since I have heard the ZF transmission BMW uses in the X5d is not rated for more the stock 425 torque. PLEASE advice thank you.
Appreciate 0
      02-25-2011, 11:23 PM   #2
pds22
Private
3
Rep
95
Posts

Drives: E70 X5d
Join Date: Jun 2007
Location: USA

iTrader: (0)

Nada

8200 miles and no issues. CEL light @ 100% setting came on couple weeks after first installing but then went away and haven't seen since. Been just about 6 months or so now.
Appreciate 0
      02-26-2011, 09:10 AM   #3
roadkillrob
Brigadier General
United_States
62
Rep
3,983
Posts

Drives: 08 335Cic,11 X5 35i,11 Audi S4
Join Date: Jul 2007
Location: Boston

iTrader: (14)

I am very active on the 335 forum and I have not heard of a single JBD issue since they came out. I ran one of the JB3's on my car for a while, then went to a flash eventually as it was difficult to take the JB3 in and out for dealer service, but the JBD is much easier to remove for dealer trips. When I had the JB3, the service and communications from Burger Tuning was great, very quick responses to email and they seem to have a lot of happy customers.
__________________

2008 E93 335i, GIAC Stage 2, HPF IC, Injen Intake, Defective AR Design DP's with useless cats
2014 X3 35i JB Stage 1, 2011 Audi S4 Giac Stage 2 + DSG Tune
Appreciate 0
      02-26-2011, 08:31 PM   #4
263464757
Lt. General
263464757's Avatar
1
Rep
143
Posts

Drives: X5 5.0, 540i, 1965 C2
Join Date: Nov 2010
Location: Louisville

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Bimmer7426 View Post
Hi Guys,

I know I have asked about this before but I was wondering if any one had/knew or heard, any know issues with JBD on X5d or 335d. I am thinking about getting one for my 2011 X5d but scared to get one obvious reason. I just donít want any issues with my transmission since I have heard the ZF transmission BMW uses in the X5d is not rated for more the stock 425 torque. PLEASE advice thank you.
What are the gains.. not familiar?
Appreciate 0
      02-28-2011, 11:36 AM   #5
Bimmer7426
New Member
1
Rep
25
Posts

Drives: 2011 M3 Sedan
Join Date: Feb 2011
Location: NC

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3 Sedan  [0.00]
1996 318ti  [0.00]
According to the site you Gain up to 60+ horsepower and up to 100+ torque to the wheels
Appreciate 0
      02-28-2011, 11:37 AM   #6
Bimmer7426
New Member
1
Rep
25
Posts

Drives: 2011 M3 Sedan
Join Date: Feb 2011
Location: NC

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3 Sedan  [0.00]
1996 318ti  [0.00]
[quote=pds22;9005212]8200 miles and no issues. CEL light @ 100% setting came on couple weeks after first installing but then went away and haven't seen since. Been just about 6 months or so now.[/QUOT

How are the MPG huge drop or still decent ?
Appreciate 0
      02-28-2011, 11:44 AM   #7
Bimmer7426
New Member
1
Rep
25
Posts

Drives: 2011 M3 Sedan
Join Date: Feb 2011
Location: NC

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3 Sedan  [0.00]
1996 318ti  [0.00]
Any suggestions to what setting should I run mine on? Is it safe to run at 100% gain at all time thank you.
Appreciate 0
      02-28-2011, 11:45 AM   #8
Bimmer7426
New Member
1
Rep
25
Posts

Drives: 2011 M3 Sedan
Join Date: Feb 2011
Location: NC

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3 Sedan  [0.00]
1996 318ti  [0.00]
Quote:
Originally Posted by pds22 View Post
8200 miles and no issues. CEL light @ 100% setting came on couple weeks after first installing but then went away and haven't seen since. Been just about 6 months or so now.
Any suggestions to what setting should I run mine on? Is it safe to run at 100% gain at all time thank you.
Appreciate 0
      03-09-2011, 01:37 PM   #9
Ggluck3
Private
United_States
1
Rep
85
Posts

Drives: 2014 x5 diesel M sport
Join Date: Dec 2010
Location: Southern California

iTrader: (0)

Jbd tuner

I have had mine in my 2011 x5 diesel for about 2 months it is at about 70% with no problems and no check engine lights etc. No notice in mpg loss. It seems to be quicker!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Tags
issues, jbd

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:08 PM.




xbimmers
xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST