XBimmers.com | BMW X6 Forum X5 Forum
 
TireRack





Go Back   XBimmers.com | BMW X6 Forum X5 Forum > BMW X5 Forums > General BMW X5 (E70) and X5M Forum (2006-2013)

Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-28-2013, 11:04 PM   #1
Atanas Spasov
New Member
United_States
0
Rep
8
Posts

 
Drives: 2013 BMW x5 35i Premium
Join Date: Jul 2012
Location: Palo Alto

iTrader: (0)

Service engine soon light on.

So, I just got an x5 35i last week, and I haven't even done 100 miles (I've done 92 so far) with it. I went grocery shopping today, and when I got in the car to go home, the engine would not turn on. The car would chime at me and would display the engine icon in the center display, but wouldn't let the engine turn on.
I consulted the manual and this is what it says:

>The warning lamp lights up:

Emissions are deteriorating. Have the vehicle checked as soon as
possible.

>The warning lamp flashes under certain circumstances:

This indicates that there is excessive misfiring in the engine.

Reduce the vehicle speed and have the system checked immediately;
otherwise, serious engine misfiring within a brief period can seriously
damage emission control components, in particular the catalytic
convertor.

I haven't even had the car a week and it already has a problem. Damn. Plus i'm afraid to drive it, fearing that the engine will shut down on the middle of the freeway.

Have any of you guys had this problem? If so, what was the fix?

Last edited by Atanas Spasov; 03-01-2013 at 10:13 AM.
Appreciate 0
      04-23-2013, 02:27 AM   #2
Jc2100
New Member
Canada
0
Rep
7
Posts

 
Drives: 2009 x6 3.5
Join Date: Apr 2013
Location: Vancouver bc

iTrader: (0)

my car is 09 35i, I just had the same problem, and the engine seem like shaking a bit too , and I can smell the rich smoke coming out of the rear, seem like a comment problem on N54
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:40 PM.




xbimmers
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST